Haaptmenü opmaachen

De Fernando Rey, fir richteg Fernando Casado Arambillet, gebuer den 20. September 1917 zu A Coruña a gestuerwen den 9. Mäerz 1994 zu Madrid, war e spuenesche Schauspiller.

Fernando Rey
Fernando Rey.jpg
Gebuertsnumm Fernando Casado Arambillet
Gebuer 20. September 1917
A Coruña
Gestuerwen 9. Mäerz 1994
Madrid
Doudesursaach Blosekriibs
Nationalitéit Spuenien
Aktivitéit Iwwersetzer, Charakterschauspiller, Synchronspriecher, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Mabel Karr
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien huet Architektur studéiert an am Spuenesche Biergerkrich op der Säit vun de Republikaner gekämpft. Duerno huet en ufanks als Statist an duerno als Synchronspriecher a Schauspiller geschafft.

De Rey gouf virun allem an de Filmer vum Luis Buñuel an am US-Thriller The French Connection vum William Friedkin an der Suite dovun, French Connection II vum John Frankenheimer, international bekannt.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1935 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1994Änneren

TV (Auswiel)Änneren

AuszeechnungenÄnneren

Um SpaweckÄnneren