Jean-Paul Belmondo

franséische Schauspiller (1933-2021)

De Jean-Paul Belmondo, gebuer den 9. Abrëll 1933 zu Neuilly-sur-Seine, a gestuerwen de 6. September 2021 zu Paräis, war e franséische Schauspiller. Obwuel hie souwuel a Filmer wéi och am Theater spillt, si seng grouss Succèser um groussen Ecran ze fannen.

Jean-Paul Belmondo
Belmondo 1960.jpg
Gebuertsnumm Jean Paul Charles Belmondo
Gebuer 9. Abrëll 1933
Neuilly-sur-Seine
Gestuerwen 6. September 2021
7. Arrondissement
Nationalitéit Frankräich
Educatioun École alsacienne,
Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
Lycée Louis-le-Grand
Aktivitéit Filmproduzent, Filmschauspiller, Cascadeur, Theaterschauspiller, Schauspiller
Famill
Bestuet mat Élodie Constantin, Natty Tardivel
Liewenspartner(in) Laura Antonelli, Ursula Andress
Papp Paul Belmondo
Geschwëster Alain Belmondo, Muriel Belmondo
Kanner Paul Belmondo, Stella Belmondo
Wikidata-logo-without-paddings.svg
Jean-Paul Belmondo

Berüümt gouf hie mam À bout de souffle (1960) vum Jean-Luc Godard, e Film deen aus him eng Figur vun der Nouvelle Vague mécht. Mam L'Homme de Rio (1965) vum Philippe de Broca huet hien ugefaangen, méi kommerziell Filmer ze maachen, haaptsächlech Komedien an Actionfilmer.


FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1956 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2008Änneren

TelevisounÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Jean-Paul Belmondo – Biller, Videoen oder Audiodateien