Haaptmenü opmaachen

De Christopher Plummer, gebuer als Arthur Christopher Orme Plummer den 13. Dezember 1929 zu Toronto (Ontario) ass e kanadesche Schauspiller.

Christopher Plummer
ChristopherPlummer07TIFF.jpg
Gebuertsnumm Arthur Christopher Orme Plummer
Gebuer 13. Dezember 1929
Toronto
Nationalitéit Kanada
Aktivitéit Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller, Synchronspriecher, Charakterschauspiller, Theaterschauspiller
Member vun American Academy of Arts and Sciences
Famill
Bestuet mat Tammy Grimes
Kanner Amanda Plummer
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Am Joer 1958 krut de Christopher Plummer vum Sidney Lumet am Film Stage Struck seng éischt Roll am Kino. Opgefall ass hien beim grousse Public ginn duerch d'Roll vum Baron von Trapp am Filmmusical The Sound of Music (1965) vum Robert Wise.Weider bekannt Filmer mat him sinn The Fall of the Roman Empire (1964) vum Anthony Mann, Battle of Britain (1969) vum Guy Hamilton, The Man Who Would Be King (1975) vum John Huston an Twelve Monkeys (1995) vum Terry Gilliam.

Fir d'Roll vum homosexuellen Hal am Film Beginners krut hien am Alter vun 82 Joer den Oscar als beschte Schauspiller an enger Nieweroll.

Dem Plummer seng Duechter Amanda Plummer ass och Schauspillerin.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1958 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis ….Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Christopher Plummer – Biller, Videoen oder Audiodateien