Haaptmenü opmaachen

D'Dominique Sanda, gebuer als Dominique Marie-Françoise Renée Varaigne den 11. Mäerz 1951 zu Paräis, ass eng franséisch Schauspillerin.

Dominique Sanda
Dominique Sanda.jpg
Gebuertsnumm Dominique Marie-Françoise Renée Varaigne
Gebuer 11. Mäerz 1951
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Mannequin, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Dominique Sanda 2013

D'Dominique Sanda krut vum Robert Bresson am Film Une femme douce hir éischt grouss Roll am Kino. Duerno huet si a bedeitenden italienesche Filmer wéi Il conformista (1970) vum Bernardo Bertolucci (1970) , Il giardino dei Finzi Contini (1971) vum Vittorio De Sica, L'eredità Ferramonti, (1975) vum Mauro Bolognini, Novecento, (1976) vum Bernardo Bertolucci a Gruppo di famiglia in un interno (1974) vum Luchino Visconti matgespillt. Aner wichteg Filmer mat hir sinn The Mackintosh Man (1973) vum John Huston, Le voyage en douce (1979) vum Michel Deville an Une chambre en ville, (1983) vum Jacques Demy.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1969 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2015Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1976: Festival vu Cannes - Bescht Schauspillerin am Film L'eredità Ferramonti
  • Chevalier de la Légion d'honneur

Um SpaweckÄnneren

Commons: Dominique Sanda – Biller, Videoen oder Audiodateien