Haaptmenü opmaachen

De Franco Nero, gebuer als Francesco Clemente Giuseppe Sparanero den 23. November 1941 zu San Prospero, ass en italienesche Schauspiller.

Franco Nero
Franco Nero.jpg
Gebuertsnumm Francesco Clemente Giuseppe Sparanero
Gebuer 23. November 1941
Parma
Nationalitéit Italien
Aktivitéit Dréibuchauteur, Filmschauspiller, Schauspiller, Filmregisseur, Filmproduzent, Museker, Mannequin
Famill
Bestuet mat Vanessa Redgrave
Kanner Carlo Gabriel Nero
Wikidata-logo-without-paddings.svg
De Franco Nero (2016)

De Franco Nero gouf bekannt duerch d'Haaptroll am Italowestern Django (1966) vum Sergio Corbucci. Hien huet och an aneren Italowestern wéi: Texas, addio (1966) vum Ferdinando Baldi, Il mercenario (1968) vum Sergio Corbucci Keoma (1976) vum Enzo G. Castellari matgespillt. Hie war och a bedeitende Filmer wéi: Un tranquillo posto di campagna (1968) vum Elio Petri, Tristana (1970) vum Luis Buñuel, Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica (1971) vum Damiano Damiani a Querelle (1982) vum Rainer Werner Fassbinder ze gesinn.

Zanter 2006 ass hie mat der Schauspillerin Vanessa Redgrave bestuet.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1962 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2019Änneren

Um SpaweckÄnneren