Haaptmenü opmaachen

Virna Lisi

italienesch Schauspillerin

D'Virna Lisi, gebuer als Virna Lisa Pieralisi den 8. September 1936 zu Ancona a gestuerwen den 18. Dezember 2014 zu Roum, war eng italienesch Schauspillerin.

Virna Lisi
Virna Lisi cropped.jpg
Gebuertsnumm Virna Lisa Pieralisi
Gebuer 8. November 1936
Ancona
Gestuerwen 18. Dezember 2014
Roum
Doudesursaach Longekriibs
Nationalitéit Italien
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Franco Pesci
Kanner Corado Pesci
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Schauspillerin am Joer 1968

Si huet a méi wéi 110 Kinos- an TV-Filmer matgespillt. Bedeitend Filmer mat hir sinn Eva (1962) vum Joseph Losey , La vingt-cinquième heure (1967) vum Henri Verneuil, La reine Margot (1994) vum Patrice Chéreau an Il più bel giorno della mia vita (2002) vun der Cristina Comencini.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1953 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 2002Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1994: Bescht Schauspillerin beim Festival vu Cannes am Film La reine Margot
  • 1995: César fir déi bescht Schauspillerin an enger Nieweroll‎ am Film La reine Margot

Um SpaweckÄnneren

Commons: Virna Lisi – Biller, Videoen oder Audiodateien