Haaptmenü opmaachen

D'Teresa Gimpera, gebuer als Teresa Gimpera Flaquer den 21. September 1936 zu Igualada, Katalounien, ass eng spuenesch Schauspillerin.

Teresa Gimpera
Gimpera.JPG
Gebuertsnumm Teresa Gimpera i Flaquer
Gebuer 21. September 1936
Nationalitéit Spuenien
Aktivitéit Schauspiller, Mannequin, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Teresa Gimpera huet an iwwer 100 Filmer matgespillt.

Vun 1970 bis zu deem sengem Doud war si mam Schauspiller Craig Hill bestuet.

FilmographieÄnneren

  • 1965. Fata Morgana, vum Vicente Aranda.
  • 1966. Una història de amor, vum Jordi Grau.
  • 1966. Espi... ando, vum Francisco Ariza.
  • 1966. il mondo trema, vum Marcello Ciorciolini.
  • 1966. Le solitaire passe à l'attaque, vum Ralph Habib.
  • 1967. Novios 68, vum Pedro Lazaga.
  • 1967. Lucky, el intrépido, vum Jesús Franco.
  • 1967. Wanted, vum Giorgio Ferroni.
  • 1967. Tuset Street, vum Jordi Grau a Luis Marquina.
  • 1967. Spia, spione, vum Bruno Corbucci.
  • 1967. Play-Boy, vum Enzo Battaglia.
  • 1968. La cena, vum Jordi Grau.
  • 1968. Un día es un día, vum Francisco Prósper.
  • 1968. Cuidado con las señoras, vum Julio Buchs.
  • 1968. ¡Cómo sóis las mujeres!, vum Pedro Lazaga.
  • 1968. Las secretarias, vum Pedro Lazaga.
  • 1968. No le busques tres pies..., vum Pedro Lazaga.
  • 1968. Matrimonios separados, vum Mariano Ozores
  • 1968. La battaglia d'Inghilterra, vum Enzo G. Castellari.
  • 1968. Las crueles, vum Vicente Aranda.
  • 1968. Viaje al vacío, vum Javier Setó.
  • 1968. Las amigas, vum Pedro Lazaga.
  • 1969. El extraño caso del doctor Fausto, vum Gonzalo Suárez
  • 1970. Helena y Fernanda, vum Julio Diamante.
  • 1970. El gran crucero, vum José Gutiérrez Maesso.
  • 1970. Después de los nueve meses, vum Mariano Ozores
  • 1970. ¿Quién soy yo?, vum Ramón Fernández.
  • 1970. Forajidos implacables, vum Alberto Cardone.
  • 1970. Count Dracula, vum Jesús Franco.
  • 1970. Aoom, vum Gonzalo Suárez.
  • 1970. Las piernas de la serpiente, vum Juan Xiol.
  • 1971. Les pétroleuses, vum Christian-Jaque
  • 1971. Las amantes del diablo, vum José María Elorrieta.
  • 1971. La novicia rebelde, vum Luis Lucia Mingarro.
  • 1972. Chicas de club, vum Jordi Grau.
  • 1972. Ragazza tutta nuda assassinata nel parco, vum Alfonso Brescia
  • 1972. Las colocadas, vum Pedro Masó.
  • 1972. Historia de una chica sola, vum Jordi Grau.
  • 1972. La casa de las muertas vivientes, vum Alfonso Balcázar.
  • 1972. La notte dei diavoli, vum Giorgio Ferroni
  • 1973. Una breve vacanza, vum Vittorio De Sica
  • 1973. Las estrellas están verdes, vum Pedro Lazaga.
  • 1973. La tumba de la isla maldita, vum Julio Salvador a Ray Danton
  • 1973. El secreto de la momia egipcia, vum Alejandro Martí.
  • 1973. Campa carogna...la taglia cresce, vum Giuseppe Rosati.
  • 1973. Las tres perfectas casadas, vum Benito Alazraki.
  • 1973. Las juergas de 'El señorito, vum Alfonso Balcázar.
  • 1973. El espíritu de La Colmena, vum Víctor Erice.
  • 1974. Ein Unbekannter rechnet ab, vum Peter Collinson
  • 1974. Las correrías del Vizconde Arnau, vum Joaquín Coll Espona.
  • 1974. El refugio del miedo, vum José Ulloa.
  • 1974. Vida conyugal sana, vum Roberto Bodegas.
  • 1974. Perversión, vum Francisco Lara Polop.
  • 1975. Juego sucio en Panamá, vum Tulio Demicheli
  • 1975. El vicio y la virtud, vum Francisco Lara Polop.
  • 1975. El mejor regalo, vum Javier Aguirre.
  • 1975. Vida íntima de un seductor cínico, vum Javier Aguirre.
  • 1975. Strip-tease a la inglesa, vum José Luis Madrid.
  • 1976. Las camareras, vum Joaquín Coll Espona
  • 1976. Último deseo, vum León Klimovsky
  • 1976. La ciutat cremada, vum Antoni Ribas
  • 1976. La querida, vum Fernando Fernán Gómez
  • 1976. La muerte del escorpión, vum Gonzalo Herralde
  • 1976. Secuestro, vum León Klimovsky
  • 1977. Más fina que las gallinas, vum Jesús Yagüe.
  • 1977. La menor, vum Pedro Masó.
  • 1977. Clímax, vum Francisco Lara Polop.
  • 1978. La guerra de papà, vum Antonio Mercero.
  • 1978. Carta de amor de una monja, vum Jordi Grau.
  • 1978. Borrasca, vum Miguel Ángel Rivas.
  • 1978. La ocasión, vum José Ramón Larraz.
  • 1978. Las eróticas vacaciones de Stella, vum Zacarías Urbiola.
  • 1982. Los embarazados, vum Joaquín Coll Espona.
  • 1982. Victòria, vum Antoni Ribas.
  • 1987. El extranger-oh! de la calle Cruz del Sur, vum Jordi Grau.
  • 1987. Asignatura aprovada, vum José Luis Garci.
  • 1989. La chute des aigles, vum Jesús Franco
  • 1991. Lolita al desnudo, vum José Antonio de la Loma.
  • 1992. El llarg hivern, vum Jaime Camino.
  • 2000. Y decirte alguna estupidez, por ejemplo, te quiero, vum Antonio del Real.
  • 2000. Tomándote, vum Isabel Gardela.
  • 2000. Adiós con el corazón, vum José Luis García Sánchez.
  • 2000. Foc al càntir, vum Frederic Amat.
  • 2001. Bellas durmientes, vum Eloy Lozano.
  • 2004. El segundo nombre, vum Francisco Plaza.
  • 2007. 2 rivales casi iguales, vum Miguel Ángel Calvo Buttini.

Um SpaweckÄnneren