Haaptmenü opmaachen

De Lewis Gilbert, gebuer de 6. Mäerz 1920 zu London an England a gestuerwen den 23. Februar 2018 zu Monaco, war en englesche Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmproduzent a Schauspiller.

Lewis Gilbert
Gebuer 6. Mäerz 1920
London
Gestuerwen 23. Februar 2018
Monaco
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmproduzent, Schrëftsteller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Lewis Gilbert huet als Regisseur dräi James Bond Filmer gedréint ee mam Sean Connery als Bond You Only Live Twice (1966) an 2 mam Roger Moore als Bond The Spy Who Loved Me (1977) a Moonraker (1979).

Fir de Film Alfie krut hien um Festival vu Cannes 1966 de Spezialpräis vun der Jury. Aner wichteg Filmer vun him sinn de Krichsfilm Sink the Bismarck (1960), Educating Rita (1983) mam Michael Caine a Shirley Valentine (1988) .

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

als RegisseurÄnneren

vun 1944 bis 1949Änneren
vun 1950 bis 1959Änneren
vun 1960 bis 1969Änneren
vun 1970 bis 1979Änneren
vun 1980 bis 2002Änneren

Um SpaweckÄnneren