Haaptmenü opmaachen

De Fernandel, gebuer als Fernand Joseph Désiré Contandin den 8. Mee 1903 zu Marseille a gestuerwen de 26. Februar 1971 zu Paräis war e franséische Sänger, Schauspiller, Filmproduzent a Filmregisseur.

Fernandel
Fernandel 14-03-1970 - 53Fi2541 crop 1.jpg
Gebuertsnumm Fernand Joseph Désiré Contandin
Gebuer 8. Mee 1903
Marseille
Gestuerwen 26. Februar 1971
Paräis
Doudesursaach Longekriibs
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Komiker, Sänger, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Regisseur, Filmregisseur
Famill
Kanner Franck Fernandel
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien ass de Papp vum Schauspiller Franck Fernandel an de Brudder vum Schauspiller Fransined.

A senger Carrière, déi vun 1930 bis 1970 gedauert huet, war hien a méi wéi 150 Filmer ze gesinn.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

als SchauspillerÄnneren

vun 1930 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1970Änneren

als RegisseurÄnneren

  • 1942: Simplet
  • 1943: Adrien
  • 1951: Adhémar ou le jouet de la fatalité

LiteraturÄnneren

  • Carlo Rim, Fernandel, Calmann-Levy, 1952
  • Jacques Lorcey, Fernandel, Anthologie du cinéma, l'Avant-Scène, Paräis, 1973
  • Raymond Castans, Fernandel m'a raconté, Éditions de la Table ronde, 1976
  • J.-J. Jelot-Blanc, Fernandel: Quand le cinéma parlait provençal, éd. Alain Lefeuvre, 1981
  • Jacques Lorcey, Fernandel, PAC, Paräis, 1981.
  • Jacques Lorcey, Fernandel, Ramsay, Paräis, 1990
  • Frédéric Valmont, Fernandel: Le Rire de la canebière, Didier Carpentier, 2009
  • André Ughetto, Fernandel: Le Rire aux larmes, Hoëbecke, 2012

Um SpaweckÄnneren

Commons: Fernandel – Biller, Videoen oder Audiodateien