Haaptmenü opmaachen

Den Giorgio Simonelli gebuer als Giorgio Carlo Simonelli den 23. November 1901 zu Roum an och do gestuerwen den 3. Oktober 1966 war en italienesche Filmregisseur.

Giorgio Simonelli
Gebuer 23. November 1901
Roum
Gestuerwen 3. Oktober 1966
Roum
Nationalitéit Italien, Kinnekräich Italien
Aktivitéit Filmregisseur, Dréibuchauteur, Filmediteur, Filmkritiker
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Als Regisseur huet hien iwwer 60 Filmer gedréint an als Auteur iwwer 20 Dréibicher geschriwwen.

FilmographieÄnneren

als RegisseurÄnneren

vun 1934 bis 1949Änneren

  • Melodramma (1934)
  • Aurora sul mare (1935)
  • Bertoldo, Bertoldino e Cacasenno (1936)
  • Amiamoci così (1940) mam Andrea Checchi
  • L'imprevisto (1940)
  • C'è un fantasma nel castello (1941)
  • Con le donne non si scherza (1941)
  • Le due tigri (1941) mam Massimo Girotti
  • Un marito per il mese di aprile (1941)
  • La danza del fuoco (1942) mam Gustav Diessl
  • Soltanto un bacio (1942) mam Valentina Cortese
  • Due cuori fra le belve (1943) mam Totò
  • Non mi muovo! (1943) mam Eduardo De Filippo a Peppino De Filippo
  • Guerra alla guerra (1946)
  • Dove sta Zazà? (1947)
  • Accidenti alla guerra!... (1948)
  • Undici uomini e un pallone (1948)
  • Amori e veleni (1949) mam Amedeo Nazzari a Lois Maxwell
  • 32º giro ciclistico d'Italia (1949) (Dokumentarfilm)
  • Le due madonne (1949) Regie zesumme mam Enzo Di Gianni
  • Se fossi deputato (1949)

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1967Änneren

  • Un dollaro di fifa (1960) mam Ugo Tognazzi a Walter Chiari
  • I baccanali di Tiberio (1960) mam Walter Chiari an Abbe Lane
  • Gerarchi si muore (1961) mam Aldo Fabrizi a Franco Franchi
  • Che femmina!! e... che dollari! (1961) mam Dalida an Jacques Sernas
  • I magnifici tre (1961) mam Walter Chiari an Ugo Tognazzi
  • Rocco e le sorelle (1961) mam Tiberio Murgia a Moira Orfei
  • Robin Hood e i pirati (1961) mam Lex Barker an Jocelyn Lane
  • I tre nemici (1962) mam Cristina Gaioni an Hélène Chanel
  • I tromboni di Fra Diavolo (1962) mam Ugo Tognazzi a Francisco Rabal
  • Ursus nella terra di fuoco (1963) mam Ed Fury
  • I due mafiosi (1963) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • Due samurai per cento geishe (1963) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • I due toreri (1964) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • Due mafiosi nel Far West (1964) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • I due sergenti del generale Custer (1965) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • Due mafiosi contro Goldginger (1965) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • I due sanculotti (1966) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • Due mafiosi contro Al Capone (1966) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • I due figli di Ringo (1967) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi
  • Amici più di prima (1967) mam Ciccio Ingrassia a Franco Franchi

Um SpaweckÄnneren