Haaptmenü opmaachen

D'Dorothy Faye Dunaway, gebuer de 14. Januar 1941 zu Bascom a Florida, ass eng US-amerikanesch Filmschauspillerin.

Faye Dunaway
Faye Dunaway - 1971 - PBS.JPG
Portrait vun 1971
Gebuer 14. Januar 1941
Bascom
Nationalitéit USA
Educatioun Boston University, Florida State University
Aktivitéit Schauspiller, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller, Dréibuchauteur, Filmproduzent, Theaterschauspiller
Famill
Bestuet mat Peter Wolf, Terry O'Neill
Liewenspartner(in) Marcello Mastroianni
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Faye Dunaway 2008

Si ass mat engem vun hiren éischte Filmer, Bonnie and Clyde (1967) grouss erauskomm an huet an den 1970er Joren zu de gréissten Hollywood-Schauspillerinne gezielt. Zanter den 1980er Jore spillt se a méi klenge Rollen.

Si gouf am Ganzen dräimol fir den Oscar nominéiert an huet dovun dee Präis eng Kéier gewonnen, fir d'Haaptroll an Network (1976).

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1967 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2019Änneren

  • 21 and a Wake-Up (2010) - Regie: Chris McIntyre
  • Earth Ring (2010) - Regie: Scott Billups - (Kuerzfilm)
  • The Bye Bye Man (2017) - Regie: Stacy Title

Um SpaweckÄnneren

Commons: Faye Dunaway – Biller, Videoen oder Audiodateien