Haaptmenü opmaachen

De Russ Tamblyn, gebuer als Russell Irving Tamblyn den 30. Dezember 1934 zu Los Angeles ass en US-amerikanesche Schauspiller. Am Ufank vu senger Filmcarrière ass hien als Rusty Tamblyn opgetrueden.

Russ Tamblyn
Russ Tamblyn at the 1990 Annual Emmy Awards cropped.jpg
Gebuer 30. Dezember 1934
Los Angeles
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hie war bis haut (2015) an iwwer 90 Kinos- an TV-Filmer ze gesinn. Bedeitend Filmer mat him sinn The Last Hunt (1956) vum Richard Brooks, West Side Story (1961) vum Robert Wise an Jerome Robbins, Cimarron (1960) vum Anthony Mann an Drive (2011) vum Nicolas Winding Refn.

Hien ass de Papp vun der Schauspillerin Amber Tamblyn.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1948 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2015Änneren

TV (Auswiel)Änneren

  • 1990-1991: Twin Peaks - (TV-Serie) - (16 Episoden)
  • 2004: Joan of Arcadia - (TV-Serie) - (3 Episoden)
  • 2012: The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret - (TV-Serie) - (8 Episoden)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Russ Tamblyn – Biller, Videoen oder Audiodateien