Haaptmenü opmaachen

Wikipedia β

De Jean Carmet, gebuer de 25. Abrëll 1920 zu Bourgueil a gestuerwen den 20. Abrëll 1994 zu Sèvres, war e franséische Schauspiller.

Jean Carmet
Jean Carmet Césars.jpg
bei den Césars 1991
Gebuer 25. Abrëll 1920
Bourgueil
Gestuerwen 20. Abrëll 1994
Sèvres
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Dréibuchauteur, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Jean Carmet huet a méi wéi 200 Filmer matgespillt. Besonnesch opgefall ass hien an de Filmer: Dupont Lajoie vum Yves Boisset, La victoire en chantant vum Jean-Jacques Annaud an a Le grand blond avec une chaussure noire vum Yves Robert.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1941 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1994Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • Légion d'honneur
  • 1994: César fir seng Carrière
  • 1992: César fir de beschte Schauspiller an enger Nieweroll: Merci la vie
  • 1983: César fir de beschte Schauspiller an enger Nieweroll: Les Misérables