Haaptmenü opmaachen

D'Michèle Morgan gebuer als Simone Roussel den 29. Februar 1920 zu Neuilly-sur-Seine, a gestuerwen den 20. Dezember 2016, war eng franséisch Schauspillerin.

Michèle Morgan
Michèle Morgan - The Chase.jpg
Gebuer 29. Februar 1920
Neuilly-sur-Seine
Gestuerwen 20. Dezember 2016
Meudon
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Cours Simon
Aktivitéit Filmschauspiller, Schauspiller
Famill
Bestuet mat William Marshall, Henri Vidal, Gérard Oury
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hir Aen hunn d'Zuschauer bezaubert, soudatt de Jacques Prévert gesot huet, hire Blëck géif fir ëmmer an der Mythologie vum Kino agravéiert bleiwen.

Hir Memoirë goufen 1977 ënner dem Titel Avec ces yeux-là, publizéiert.

Si ass 1942 mam Bill Marshall bestuet ginn. No der Scheedung huet si sech mam Schauspiller Henri Vidal bestuet. Nom Henri Vidal sengem Doud war si mam Regisseur a Schauspiller Gérard Oury zesummen, deen 2007 gestuerwen ass.

Nom Film Benjamin ou Les mémoires d'un puceau huet si sech besonnesch mat Molerei ofginn.

FilmographieÄnneren

 
D'Michèle Morgan (1995)

vun 1935 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

no 1970Änneren

TheaterÄnneren

  • Chéri vum Colette, (1982)
  • Les monstres sacrés, mam Jean Marais, (1993)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Michèle Morgan – Biller, Videoen oder Audiodateien