Haaptmenü opmaachen

Françoise Rosay

franséisch Schauspillerin
Stub W.svg Dësen Artikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Françoise Rosay, mam richtegen Numm Françoise Bandy de Nalèche, gebuer den 19. Abrëll 1891 zu Paräis, a gestuerwen den 28. Mäerz 1974 zu Montgeron, a Frankräich, war eng franséisch Schauspillerin, där hir Carrière méi wéi siechzeg Joer gedauert huet. Si war eng vun de bekanntsten an aussergewéinlechste Personnalitéite vum franséischen Cinema.

Françoise Rosay
Francoise Rosay postcard.jpg
Gebuer 19. Abrëll 1891
Paräis
Gestuerwen 28. Mäerz 1974
Montgeron
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Sänger, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, franséische Resistenzler
Famill
Bestuet mat Jacques Feyder
Wikidata-logo-without-paddings.svg

FilmographieÄnneren

vun 1911 bis 1919Änneren

  • 1911: Falstaff, vum Henri Desfontaines, Clément Maurice
  • 1912: Rigadin n'a jamais aimé le cinéma, "Kuerzfilm - 155m" vum Georges Monca
  • 1915: Les vampires, vum Louis Feuillade
  • 1916: Têtes de femmes, femmes de tête, "Kuerzfilm - 792m" vum Jacques Feyder
  • 1916: La trouvaille de Buchu, "Kuerzfilm - 141m" vum Jacques Feyder
  • 1916: Le billard cassé, "Kuerzfilm - 112m" vum Jacques Feyder
  • 1917: L'instinct est maître, vum Jacques Feyder
  • 1917: Abrégeons les formalités, "Kuerzfilm - 185m" vum Jacques Feyder
  • 1917: Les vieilles femmes de l'hospice, "Kuerzfilm - 523m" vum Jacques Feyder
  • 1917: Le bluff, "Kuerzfilm - 460m" vum Jacques Feyder
  • 1918: Le frère de lait, "Kuerzfilm - 180m" vum Jacques Feyder
  • 1918: La faute d'orthographe, "Kuerzfilm - 26mn" vum Jacques Feyder

vun 1920 bis 1929Änneren

  • 1922: Crainquebille, vum Jacques Feyder - La cliente
  • 1923: Visages d'enfants, vum Jacques Feyder
  • 1925: Gribiche, vum Jacques Feyder - Madamm Maranet
  • 1927: Le bateau de verre, vum Constantin J. David a Jacqueline Milliet - Madamm d'Arcy
  • 1927: Madame Récamier, vum Gaston Ravel - Madamm de Staël
  • 1928: Les deux timides, vum René Clair - Tatta vum Jules
  • 1929: The One Woman Idea, vum Berthold Viertel - Madamm Zuleide

vun 1930 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1972Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Françoise Rosay – Biller, Videoen oder Audiodateien