Haaptmenü opmaachen

Hanna Schygulla

däitsch Schauspillerin

D'Hanna Schygulla ass eng däitsch Filmschauspillerin. Si ass de 25. Dezember 1943 zu Chorzów a Polen gebuer.

Hanna Schygulla
Hanna Schygulla Buchmesse.JPG
Gebuer 25. Dezember 1943
Chorzów
Nationalitéit Däitschland
Educatioun Luisengymnasium München
Aktivitéit Sänger, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Hanna Schygulla, 1982
D'Hanna Schygulla, 2005

D'Hanna Schygulla huet de Rainer Werner Fassbinder an engem Cours fir Schauspiller begéint. Duerno hu si zesummen am Antitheater geschafft.

Bekannt ass si awer ginn duerch d'Filmer déi si ënner dem Rainer Werner Fassbinder senger Regie gedréint huet.

Spéider huet si och mat ville bekannten europäesche Regisseure wéi Jean-Luc Godard, Carlos Saura, Marco Ferreri an Ettore Scola geschafft.

D'Hanna Schygulla trëtt och an de leschte Joren als Interpretin vu Lieder a Chansons op.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1968 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2019Änneren

TVÄnneren

GielercherÄnneren

Um SpaweckÄnneren