Dominique Lavanant

franséisch Schauspillerin

D'Dominique Lavanant, gebuer de 24. Mee 1944 zu Morlaix, ass eng franséisch Schauspillerin.

Dominique Lavanant
LavanantDominique.jpg
Gebuer 24. Mee 1944
Morlaix
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Dréibuchauteur, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Bekannt Filmer mat hir sinn Les galettes de Pont-Aven (1975) vum Joël Séria , Un papillon sur l'épaule (1976) vum Jacques Deray , Le coup du parapluie (1980) vum Gérard Oury, Hôtel des Amériques (1981) vum André Téchiné an Trois hommes et un couffin (1985) vun der Coline Serreau.

Si huet bis Enn 2015 an iwwer 80 Kinos- an TV-Filmer matgespillt.

FilmographieÄnneren

vun 1974 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2015Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1988: César als bescht Schauspillerin an enger Nieweroll am Film Agent trouble

Um SpaweckÄnneren

Commons: Dominique Lavanant – Biller, Videoen oder Audiodateien