Haaptmenü opmaachen
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Jean Gabin, gebuer als Jean Alexis Moncorgé de 17. Mee 1904 zu Paräis a gestuerwen de 15. November 1976 zu Neuilly-sur-Seine war e franséische Schauspiller.

Jean Gabin
Jean Gabin 1958.jpg
Gebuertsnumm Jean-Alexis-Gabin Moncorgé
Gebuer 17. Mee 1904
9. Arrondissement
Gestuerwen 15. November 1976
Neuilly-sur-Seine
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Lycée Janson de Sailly
Aktivitéit Filmschauspiller, Sänger, Dréibuchauteur
Famill
Bestuet mat Gaby Basset, Jeanne Mauchain, Christiane Fournier
Liewenspartner(in) Marlene Dietrich
Papp Ferdinand Gabin
Mamm Hélène Petit
Kanner Florence Moncorgé-Gabin
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Jean Gabin huet an iwwer 90 Filmer eng Roll iwwerholl. Bedeitend Filmer mat him sinn: La belle équipe (1936) vum Julien Duvivier, La grande illusion (1937) vum Jean Renoir, Le quai des brumes (1938) vum Marcel Carné, La bête humaine (1938) vum Jean Renoir a Le jour se lève vum Marcel Carné.

FilmographieÄnneren

1930 bis 1939Änneren

1940 bis 1949Änneren

1950 bis 1959Änneren

1960 bis 1969Änneren

1970 bis 1976Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Jean Gabin – Biller, Videoen oder Audiodateien