Haaptmenü opmaachen

De Jean-Pierre Aumont, gebuer als Jean-Pierre Philippe Salomons de 5. Januar 1911 zu Paräis a gestuerwen den 29. Januar 2001 zu Saint-Tropez) war e franséische Schauspiller an Dréibuchauteur.

Jean-Pierre Aumont
Jean-Pierre Aumont 1959.JPG
Gebuer 5. Januar 1911
Paräis
Gestuerwen 30. Januar 2001
Saint-Tropez
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
Cours Simon
Aktivitéit Schauspiller, Dréibuchauteur, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Schrëftsteller
Famill
Bestuet mat María Montez, Blanche Montel
Kanner Tina Aumont
Wikidata-logo-without-paddings.svg
De Jean-Pierre Aumont (1993)

Hien ass de Brudder vum Filmregisseur François Villiers.

Vun 1931 u war hien am Theater an am Kino aktiv als Schauspiller. Am zweete Weltkrich huet hien dat vun den Däitsche besat Frankräich wéinst senge jiddeschen Originë misse verloossen an ass an d'USA ausgewandert. Duerno huet hie sech awer an d'Arméi gemellt an huet mat den alliéierten Truppen an Tunesien an an Italien gekämpft.

Bedeitend Filmer mat him sinn Drôle de drame (1937) vum Marcel Carné mam Louis Jouvet a Michel Simon, Hôtel du Nord (1938) vum Marcel Carné mat der Annabella am Louis Jouvet,Castle Keep (1969) vum Sydney Pollack mam Burt Lancaster a La nuit américaine (1973) vum François Truffaut.

Vun 1943 bis zu hirem Doud am Joer 1951 war hie mat der Schauspillerin Maria Montez bestuet. Zesummen haten si ee Kand d'Schauspillerin Tina Aumont. Duerno war hie vu 1956 bis zu sengem Doud am Joer 2001 mat der Schauspillerin Marisa Pavan bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1931 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1996Änneren

Um SpaweckÄnneren