Haaptmenü opmaachen
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De François Michel Simon, gebuer den 9. Abrëll 1895 zu Genf an der Schwäiz a gestuerwen den 30. Mee 1975 zu Bry-sur-Marne, war e Schwäizer Schauspiller dee seng Carrière haaptsächlech a Frankräich gemaach huet.

Michel Simon
Michel Simon in The Train (1964) trailer.jpg
am Film "The Train" (1964)
Gebuertsnumm François Michel Simon
Gebuer 9. Abrëll 1895
Genève
Gestuerwen 30. Mee 1975
Bry-sur-Marne
Doudesursaach Longenembolie
Nationalitéit Schwäiz
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Kanner François Simon
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Michel Simon war de Papp vum Schauspiller François Simon (gebuer 1947 zu Genf - och do gestuerwen 1982).

FilmographieÄnneren

vun 1924 bis 1929Änneren

vun 1930 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1975Änneren

LiteraturÄnneren

  • Paul Guth, Michel Simon, Paräis, Calmann-Lévy, 1951
  • Freddy Buache, Michel Simon: Un acteur et ses personnages,Biel/Bienne, Éd. du Panorama, 1962
  • Jacques Fansten, Michel Simon, Paräis, Seghers, 1970
  • Claude Gauteur, André Bernard, Michel Simon, Paräis, PAC, 1975
  • Jeanne Carré, 728 jours avec Michel Simon, Paräis, France-Empire, 1978
  • Christian Plume, Xavier Pasquini, Michel Simon, Nice, Lefeuvre, 1981
  • Jean-Marc Loubier, Michel Simon ou le Roman d'un jouisseur, Paräis, Ramsay, 1989
  • Freddy Buache, Michel Simon: 1895-1975, Genève, Promoédition, 1993
  • André Klopmann, Michel Simon, Genf, Slatkine, 1993
  • François Billard, Lumière sur Michel Simon, Marseille, Via Valeriano, 2003
  • Gregory Catella, Michele Dell'Ambrogio, La vocazione di Michel Simon, Bellinzona, Circolo del cinema Bellinzona, 2003
  • Jacques Lorcey, Michel Simon: Un sacré monstre, Paräis, Séguier, 2003
  • Gwénaëlle Le Gras, Michel Simon: L'Art de la disgrâce, Paräis, Scope, 2010

Um SpaweckÄnneren

Commons: Michel Simon – Biller, Videoen oder Audiodateien