Jean Richard

franséische Schauspiller
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Jean Richard, gebuer den 18. Abrëll 1921 zu Bessines a gestuerwen den 12. Dezember 2001 zu Senlis, war e franséische Schauspiller an Zirkusdirekter.

Jean Richard
-jean--richard-.jpeg
Gebuer 18. Abrëll 1921
Bessines
Gestuerwen 12. Dezember 2001
Senlis
Doudesursaach Kriibs
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
Université de Bourgogne
Aktivitéit Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller, Zirkusartist, Filmproduzent, Museker, Regisseur
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Als Schauspiller ass de Jean Richard besonnesch bekannt als Kommissär Maigret op der Televisioun. Hien huet vun 1967-1990 de Maigret an 88 Televisiounsfilmer gespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1947 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1981Änneren

TV (Auswiel)Änneren

  • 1967-1990: Les enquêtes du commissaire Maigret - (TV-Serie) - (88 Episoden)

Um SpaweckÄnneren