Haaptmenü opmaachen
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Michel Robin, gebuer den 13. November 1930 zu Reims, ass e franséische Schauspiller.

Michel Robin
Gebuer 13. November 1930
Reims
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hien huet a Filmer vu bekannte Filmregisseuren wéi: Costa-Gavras, Andrzej Żuławski, Claude Chabrol, Alexandre Astruc, Jaco Van Dormael, Édouard Molinaro, Jean-Pierre Mocky, Jean-Pierre Jeunet, Benoît Jacquot an Alain Resnais matgespillt. Seng schéinste Roll krut hien awer 1979 am Film Les petites fugues vum Yves Yersin an deem hien e Baurekniecht spillt dee sech vu senger Rent endlech e Velomotor ka kafen. Fir déi Roll gouf hien 1979 mam Bronzene Leopard um Festival vu Locarno ausgezeechent.

De Robin ass och ganz aktiv am Theater a war och Sociétaire vun der Comédie-Française.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1966 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2019Änneren

Um SpaweckÄnneren