Ginette Leclerc

franséisch Schaupillerin
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

D'Ginette Leclerc, gebuer als Geneviève Menut den 9. Februar 1912 zu Paräis an och do gestuerwen den 2. Januar 1992 war eng franséisch Schauspillerin.

Ginette Leclerc
Leclerc 1939.jpg
Gebuertsnumm Geneviève Menut
Gebuer 9. Februar 1912
Paräis
Gestuerwen 2. Januar 1992
Paräis
Doudesursaach Kriibs
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si war an iwwer 100 Kinos- an TV-Filmer ze gesinn. Si huet a bedeitende Filmer wéi: La femme du boulanger (1938) vum Marcel Pagnol, Le corbeau (1943) vum Henri-Georges Clouzot a Le plaisir (1952) vum Max Ophüls matgespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1932 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1978Änneren

BiographieÄnneren

  • Ginette Leclerc, Ma vie privée, La Table Ronde, Paräis

Um SpaweckÄnneren