Haaptmenü opmaachen

Françoise Fabian

franséisch Filmschauspillerin

D'Françoise Fabian, gebuer als Michèle Cortès de Leone y Fabianera den 10. Mee 1933 zu Alger ass eng franséisch Schauspillerin.

Françoise Fabian
F fabian.jpg
um Festival vun Dinard (2009)
Gebuertsnumm Michèle Cortès de Leone y Fabianera, Michelle Cortès
Gebuer 10. Mee 1933
Alger
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
Cours Simon
Aktivitéit Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Marcel Bozzuffi, Jacques Becker
Wikidata-logo-without-paddings.svg
D'Françoise Fabian (2014)

Si huet bis haut (2016) an iwwer 100 Kinos- an TV-Filmer matgespillt.

Bekannt a bedeitend Filmer mat hir sinn Belle de jour (1967) vum Luis Buñuel, Ma nuit chez Maud (1969) vum Éric Rohmer a Raphaël ou le débauché (1971) vum Michel Deville.

D'Françoise Fabian war vun 1957 bis zu dem sengem Doud am Joer 1960 mam Filmregisseur Jacques Becker an duerno vun 1963 bis zu dem sengem Doud am Joer 1988 mam Schauspiller Marcel Bozzuffi bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1956 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis 2013Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Françoise Fabian – Biller, Videoen oder Audiodateien