Micheline Presle

franséisch Schauspillerin

D'Micheline Presle, gebuer als Micheline Nicole Julia Émilienne Chassagne den 22. August 1922 zu Paräis a gestuerwen den 21. Februar 2024 zu Nogent-sur-Marne, war eng franséisch Schauspillerin.

Micheline Presle
Gebuertsnumm Micheline Nicole Julia Émilienne Chassagne
Gebuer 22. August 1922
Paräis
Gestuerwen 21. Februar 2024
Nogent-sur-Marne
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Cours Simon
Aktivitéit Filmschauspiller, Sänger, Theaterschauspiller, Televisiounsschauspiller
Famill
Bestuet mat William Marshall
Kanner Tonie Marshall

D'Micheline Presle war bis haut (2015) an iwwer 180 Kinos-an TV-Filmer ze gesinn. Am Kino huet si a Filmer vu bedeitende Regisseure wéi Georg Wilhelm Pabst, Abel Gance, Marcel L'Herbier, Jacques Becker, Jacques Rivette, Joseph Losey an Alain Resnais matgespillt.

Si ass d'Mamm vun der Schauspillerin a Filmregisseurin Tonie Marshall.

Am Joer 2004 krut si fir hiert Liewenswierk e César d'honneur‎

Filmographie änneren

Kino änneren

vun 1937 bis 1939 änneren

vun 1940 bis 1949 änneren

vun 1950 bis 1959 änneren

vun 1960 bis 1969 änneren

vun 1970 bis 1979 änneren

vun 1980 bis 1989 änneren

vun 1990 bis 1999 änneren

vun 2001 bis 2009 änneren

vun 2010 bis 2014 änneren

Um Spaweck änneren

Commons: Micheline Presle – Biller, Videoen oder Audiodateien