Haaptmenü opmaachen

Archie Mayo

amerikanesche Filmregisseur
Nuvola apps aktion.png Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Den Archie Mayo, gebuer als Archibald Louis Mayo den 29. Januar 1891 zu New York a gestuerwen de 4. Dezember 1968 zu Guadalajara a Mexiko, war en US-amerikanesche Filmregisseur.

Archie Mayo
Mayo Pennington ph929.jpg
Gebuertsnumm Archibald Louis Mayo
Gebuer 29. Januar 1891
New York City
Gestuerwen 4. Dezember 1968
Guadalajara
Doudesursaach Kriibs
Nationalitéit USA
Aktivitéit Filmregisseur, Theaterschauspiller, Dréibuchauteur, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Bekannt Filmer déi hie gedréit huet sinn: Bordertown (1935) mam Paul Muni an der Bette Davis, The Petrified Forest (1936) mam Leslie Howard, Moontide (1942) mam Jean Gabin an de Kaméidisfilm A Night in Casablanca (1946) mam Groucho Marx, Harpo Marx a Chico Marx.

Hien huet verschidde vu senge Filmer och mat Archie L. Mayo signéiert.

FilmographieÄnneren

Stommfilmer (Auswiel)Änneren

  • 1917: A Nurse of an Aching Heart - (Kuerzfilm)
  • 1918: Beaches and Peaches - (Kuerzfilm)
  • 1923: The Imperfect Lover - (Kuerzfilm)
  • 1924: High Gear - (Kuerzfilm)
  • 1924: Reno or Bust - (Kuerzfilm)
  • 1926: Christine of the Big Tops - (Kuerzfilm)
  • 1926: The Crimson City - Haaptacteuren: Myrna Loy, John Miljan

TounfilmerÄnneren

Um SpaweckÄnneren