Haaptmenü opmaachen

Jean Desailly

franséische Schauspiller

De Jean Desailly, gebuer de 24. August 1920 zu Paräis an och do gestuerwen den 11. Juni 2008, war e franséische Schauspiller, Filmregisseur an Theaterdirekter.

Jean Desailly
Gebuer 24. August 1920
Paräis
Gestuerwen 11. Juni 2008
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Conservatoire national supérieur d'art dramatique,
École nationale supérieure des beaux-arts
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Famill
Bestuet mat Nicole Desailly, Simone Valère
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Wichteg Filmer a senger Carrière waren Les grandes manœuvres (1955) vum René Clair, de Kriminalfilm Maigret tend un piège (1958) vum Jean Delannoy no engem Roman vum Georges Simenon mam Jean Gabin als Commissire Maigret an de Familiendrama Les grandes familles (1958) no engem Roman vum Maurice Druon vum Denys de La Patellière mam Jean Gabin, Bernard Blier a Pierre Brasseur . Hie krut seng schéinst Roll am Joer 1963 vum François Truffaut am Film La peau douce wou hien zesumme mat der Françoise Dorléac d'Haaptroll gespillt huet.

FilmographieÄnneren

als SchauspillerÄnneren

vun 1943 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 2000Änneren

als RegisseurÄnneren

Um SpaweckÄnneren