Haaptmenü opmaachen
Stub W.svg Dësen Artikel ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

Den James Neville Mason, gebuer de 15. Mee 1909 zu Huddersfield am West Yorkshire an England a gestuerwen de 27. Juli 1984 zu Lausanne an der Schwäiz, war en englesche Schauspiller.

James Mason
James Mason - still.JPG
Gebuer 15. Mee 1909
Gestuerwen 27. Juli 1984
Lausanne
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Educatioun University of Cambridge
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller, Schrëftsteller, Autobiograph, Dréibuchauteur, Theaterschauspiller, Produzent, Filmregisseur
Wikidata-logo-without-paddings.svg
Den James Mason (1971)

Den James Mason war an iwwer 150 Filmer ze gesinn dorënner Wierker vu bedeitende Filmregisseure wéi Vincente Minnelli ( Madame Bovary), Joseph M. Mankiewizc (Julius Caesar) an Alfred Hitchcock (North by Northwest).

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1935 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1985Änneren

LiteraturÄnneren

  • Diana De Rosso: James Mason: A Personal Biography (1989)
  • Sheridan Morley: Odd Man Out: James Mason (1989)

Um SpaweckÄnneren

Commons: James Mason – Biller, Videoen oder Audiodateien