Haaptmenü opmaachen

Peter Finch

britesche Schauspiller

De Peter Finch, gebuer als Frederick Peter Ingle-Finch den 28. September 1916 zu London a gestuerwen de 14. Januar 1977 zu Los Angeles, war en englesche Schauspiller.

Peter Finch
Peter Finch in I Thank a Fool trailer.JPG
Gebuer 28. September 1916
South Kensington
Gestuerwen 14. Januar 1977
Beverly Hills
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Australien, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Tamara Tchinarova, Yolande Turner
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Peter Finch war a senge Filmer mat ville bekannte Schauspiller ze gesinn wéi Kay Kendall, Kim Novak, James Stewert, Hardy Krüger, Romy Schneider, Julie Christie, Sean Connery a Melina Mercouri.

Hien huet a méi 50 Filmer matgespillt dorënner: The Nun's Story (1959) vum Fred Zinnemann, The Pumpkin Eater (1964) vum Jack Clayton, The Flight of the Phoenix (1965) vum Robert Aldrich, Far from the Madding Crowd (1967) vum John Schlesinger an Network (1976) vum Sidney Lumet.

FilmographieÄnneren

Kino vun 1938 bis 1949

vun 1950 bis 1959

vun 1960 bis 1969

1966: Judith, vum Daniel Mann mam Sophia Loren an Jack Hawkins

vun 1970 bis 1976

LiteraturÄnneren

  • Trader Faulkner: Peter Finch: A Biography., Paperback, Pan Macmillan (1980)
  • Elaine Dundy: Finch, Bloody Finch: The Life of Peter Finch., Hardcover, Holt Rinehart & Winston (1980)

Um SpaweckÄnneren

Commons: Peter Finch – Biller, Videoen oder Audiodateien