Haaptmenü opmaachen

Lionel Atwill

englesch-amerikaneschen Theater- a Filmschauspiller
P culture violet.png Dësen Artikel aus dem Theaterberäich an aus dem Drama ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Thema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Lionel Alfred William "Pinky" Atwill, gebuer den 1. Mäerz 1885 zu Croydon bei London a gestuerwen den 22. Abrëll 1946 zu Los Angeles[1][2], war en englesch-US-amerikaneschen Theater- a Filmschauspiller. Hien huet seng Carrière am Theater am Alter vun 20 Joer, an a Filmer am Joer 1918 ugefaangen. Seng Debutroll war am Film Eve's Daughter[3].

Lionel Atwill
Lionel Atwill.jpg
am Film "Nana" (1934)
Gebuer 1. Mäerz 1885
Gestuerwen 22. Abrëll 1946
Pacific Palisades
Doudesursaach Longenentzündung
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Aktivitéit Schauspiller, Charakterschauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hie gouf mat der Roll am Film Mystery of the Wax Museum (1933), an och mat anere Rollen a Melodramen an an Horrorfilmer bekannt[3].

Filmographie (Auswiel)Änneren

Theaterrollen um Broadway (Original-Produktiounen)Änneren

  • 1917: The Lodger
  • 1917: Eve's Daughter
  • 1917: L'Elevation
  • 1918: The Indestructible Wife
  • 1918: The Wild Duck
  • 1918: Another Man's Shoes
  • 1918-19: Tiger! Tiger!
  • 1920-21: Deburau
  • 1921-22: The Grand Duke
  • 1923: The Comedian
  • 1924: The Outsider
  • 1926: Beau Gallant
  • 1926-27: The Squall
  • 1926: Slaves All
  • 1927: The King Can Do No Wrong
  • 1928: Napoleon
  • 1929: Fioretta
  • 1929: A Strong Man's House
  • 1929: Stripped
  • 1929-30: Seven
  • 1930: A Kiss of Importance
  • 1931: The Silent Witness

Um SpaweckÄnneren

Commons: Lionel Atwill – Biller, Videoen oder Audiodateien

ReferenzenÄnneren