Haaptmenü opmaachen

Den James Coburn, gebuer als James Harrison Coburn Jr. den 31. August 1928 zu Laurel am Nebraska a gestuerwen den 18. November 2002 zu Beverly Hills a Kalifornien, war en US-amerikanesche Schauspiller.

James Coburn
James Coburn in Charade.jpg
Gebuer 31. August 1928
Laurel
Gestuerwen 18. November 2002
Beverly Hills
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit USA
Educatioun University of California,
Universitéit vu Südkalifornien
Aktivitéit Schauspiller, Dréibuchauteur, Filmschauspiller, Televisiounsregisseur, Synchronspriecher, Televisiounsschauspiller, Theaterschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Bekannt Filmer mam James Coburn sinn: The Magnificent Seven (1960) vum John Sturges, The Great Escape (1963) och vum John Sturges, Charade (1963) vum Stanley Donen a Major Dundee (1965) vum Sam Peckinpah.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1959 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

 
ëm 1963
 
ëm 1973
 
ëm 1999
Den James Coburn

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2002Änneren

AuszeechnungenÄnneren

  • 1997 Oscar als beschten Acteur an enger Nieweroll am Film Affliction

LiteraturÄnneren

  • Gesprengte Ketten - The Great Escape, Behind the scenes, Photographs of cameraman Walter Riml, Editor Helma Türk & Christian Riml, House Publishing 2013, English/German [1]

Um SpaweckÄnneren

Commons: James Coburn – Biller, Videoen oder Audiodateien