Haaptmenü opmaachen

De Gabriele Ferzetti, gebuer als Pasquale Ferzetti de 17. Mäerz 1925 zu Roum an och do gestuerwen den 2. Dezember 2015 war en italienesche Schauspiller.

Gabriele Ferzetti
Lunganotte43-Ferzetti-Lee.jpg
De Gabriele Ferzetti an d'Belinda Lee am Film "La lunga notte del '43" (1960)
Gebuertsnumm Pasquale Ferzetti
Gebuer 17. Mäerz 1925
Roum
Gestuerwen 2. Dezember 2015
Roum
Nationalitéit Italien, Kinnekräich Italien
Educatioun Accademia nazionale d'arte drammatica
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Schauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Ferzetti huet an iwwer 160 Kinos- an TV-Filmer matgespillt.

Wichteg Filmer a senger Carrière sinn 2 dramatesch Filmer vum Michelangelo Antonioni Le amiche (1955) a L'avventura (1960) mat der Monica Vitti an der Lea Massari. Aner bedeitend Filmer mat him sinn den Italowestern C'era una volta il West (1968) vum Sergio Leone, den James Bond-Film On Her Majesty's Secret Service (1969) vum Peter Hunt, de Krichsdrama Il portiere di notte (1974) vun der Liliana Cavani mat dem Dirk Bogarde an der Charlotte Rampling an den Haaptrollen an Io sono l'amore (1992) vum Luca Guadagnino mat der Tilda Swinton.

Inhaltsverzeechnes

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1942 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1959Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2010Änneren

Um SpaweckÄnneren