Haaptmenü opmaachen

Ann Todd

englesch Schauspillerin
Disambig.svg Dësen Artikel beschäftegt sech mat der englescher Schauspillerin Ann Todd. Fir déi amerikanesch Schauspillerin mam Numm Todd, kuckt w.e.g. Ann E. Todd.

D'Ann Todd, gebuer de 24. Januar 1909 zu Hartford, Cheshire a gestuerwen de 6. Mee 1993 zu London, war eng englesch Schauspillerin.

Ann Todd
Ann Todd The Paradine Case 1948.JPG
Gebuer 24. Januar 1909
Gestuerwen 6. Mee 1993
London
Doudesursaach Hireschlag
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich
Educatioun Central School of Speech and Drama
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat David Lean
Wikidata-logo-without-paddings.svg

No éischte Rollen am Theater war d'Ann Todd och vun 1931 un am Kino ze gesinn. Bedeitend Filmer mat hir sinn The Seventh Veil (1946) vum Compton Bennett mam James Mason, The Paradine Case (1947) vum Alfred Hitchcock mam Gregory Peck an The Sound Barrier (1952) vum David Lean.

Vun 1949 bis 1957 war si mam Filmregisseur David Lean bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1931 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

UM SpaweckÄnneren

Commons: Ann Todd – Biller, Videoen oder Audiodateien