Haaptmenü opmaachen

Den Trevor Howard, gebuer als Trevor Wallace Howard den 29. September 1913 zu Cliftonville, Kent, England a gestuerwen de 7. Januar 1988 zu Bushey, Hertfordshire, war en englesche Schauspiller.

Trevor Howard
Trevor Howard Allan Warren.jpg
Portrait vun 1973
Gebuer 29. September 1913
Gestuerwen 7. Januar 1988
Bushey
Doudesursaach Liewerzirros
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich, Vereenegt Kinnekräich (1801-1927)
Educatioun Royal Academy of Dramatic Art
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

No senger Schoulzäit ass hien zu London op d'Royal Academy of Dramatic Art gaangen. Virum Zweete Weltkrich huet hien haaptsächlech Theater gespillt. Am Krich war hie Fallschiermjeeër an der Arméi. Nom Krich huet hien och Rollen am Film krut. Hie war e beléifte Schauspiller fir Charakterrollen.

Bedeitend Filmer an deenen hie matgespillt huet sinn: Brief Encounter (1945) vum David Lean, The Third Man (1949) vum Carol Reed mam Joseph Cotten, Alida Valli an Orson Welles, Sons and Lovers (1960) vum Jack Cardiff, The Charge of the Light Brigade (1968) vum Tony Richardson a Ryan's Daughter (1970) vum David Lean mam Robert Mitchum a Sarah Miles.

Vun 1944 bis zu sengem Doud war hie mat der Schauspillerin Helen Cherry bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1944 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

LiteraturÄnneren

  • Terence Pettigrew: Trevor Howard: A Personal Biography. UK bOOK 2001.
  • Vivienne Knight: Trevor Howard: A Gentleman and a Player. Frederick Muller Ltd 1986.
  • Michael Munn: Trevor Howard: The Man and His Films. Robson Books Ltd Juni 1989.

Um SpaweckÄnneren

Commons: Trevor Howard – Biller, Videoen oder Audiodateien