Haaptmenü opmaachen

William Holden

amerikanesche Filmschauspiller

De William Holden, gebuer de 17. Abrëll 1918 zu O’Fallon am Illinois als William Francis Beedle junior, a gestuerwen den 12. November 1981 zu Santa Monica a Kalifornien, war en US-amerikanesche Filmschauspiller.

William Holden
Holden 1952.jpg
am Joer 1952
Gebuer 17. Abrëll 1918
O’Fallon
Gestuerwen 12. November 1981
Santa Monica
Doudesursaach Fall
Nationalitéit USA
Aktivitéit Schauspiller, Televisiounsschauspiller, Filmschauspiller
Partei Republikanesch Partei
Famill
Bestuet mat Brenda Marshall
Liewenspartner(in) Stefanie Powers
Wikidata-logo-without-paddings.svg

1938 hat hie seng éischt Roll als Statist, ma gouf schonn ee Joer drop duerch seng Roll vum Joe Bonaparte am Clifford Odets sengem Golden Boy zum Star.

Hien huet 1954 den Oscar als beschte Schauspiller fir seng Roll am Film Stalag 17 vum Billy Wilder gewonnen, an d'Haaptroll a Filmklassiker wéi Sunset Boulevard, Sabrina (allebéid och vum Wilder) a Bridge on the River Kwai vum David Lean.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1938 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1981Änneren

LiteraturÄnneren

  • Lawrence J. Quirk, Nancy Lawrence: The Complete Films of William Holden. Citadel Press, Secaucus/New Jersey 1986, ISBN 0-8065-0987-2.

Um SpaweckÄnneren

Commons: William Holden – Biller, Videoen oder Audiodateien