De Sir Thomas Sean Connery, gebuer de 25. August 1930 zu Fountainbridge, engem Deel vun Edinburgh (Schottland) a gestuerwen den 31. Oktober 2020 op de Bahamas, war e schottesche Schauspiller.

Sean Connery
SeanConneryJune08.jpg
am Juni 2008 um International Film Festival zu Edinburgh
Gebuertsnumm Thomas Sean Connery
Gebuer 25. August 1930
Edinburgh
Gestuerwen 31. Oktober 2020
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich
Aktivitéit Filmschauspiller, Charakterschauspiller, Schauspiller, Filmproduzent, Theaterschauspiller, Dréibuchauteur, Televisiounsschauspiller, Synchronspriecher
Famill
Bestuet mat Diane Cilento, Micheline Roquebrune
Geschwëster Neil Connery
Kand Jason Connery
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Säi LiewenÄnneren

De Sean Connery ass de Jong vum Joseph Connery an der Euphamia 'Effie' Maclean. No der Schoul ass hien an d'Arméi gaangen, duerno huet hien et a verschiddene Beruffer versicht. Nodeem hien am Joer 1950 fir Schottland am Mr. Universum Concours ugetruede war, a sech als drëtte klasséiert hat, krut e Schauspillerrollen ugebueden.

Säin éischte Film an deem en eng gréisser Roll hat, war 1957 No Road Back. Am Joer 1962 spillt hien dunn am Film Dr. No den James Bond. Dëse Film war den Ufank vun dem Connery senger grousser Filmcarrière.

De Sean Connery war vu 1962 bis 1973 mat der Diane Cilento bestuet. Zesummen hu si e Kand, den Jason Connery, deen och Schauspiller ass. Zanter 1975 war de Sean Connery mat der Micheline Roquebrune bestuet.

FilmographieÄnneren

 
1964
 
1988

vun 1954 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bisÄnneren

GielercherÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Sean Connery – Biller, Videoen oder Audiodateien