Haaptmenü opmaachen

D'Juliette Gréco, gebuer de 7. Februar 1927 zu Montpellier an der Occitanie, ass eng franséisch Chansonsängerin a Schauspillerin.

Juliette Gréco
Juliette gréco.jpg
Gebuer 7. Februar 1927
Montpellier
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Sänger, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Michel Piccoli
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si gouf entdeckt, wéi si am Kellerclub Tabou zu Saint-Germain des Prés opgetrueden ass, a krut vu Leit wéi Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Jacques Prévert, François Mauriac oder Albert Camus Texter geschriwwen. Éischt Hitte waren Enn vun den 1940er Joren Si tu t'imagines oder L'Éternel féminin.

Si huet hirersäits an den 1960er Jore gehollef, Leit wéi de Serge Gainsbourg a Leo Ferré bekannt ze maachen.

1982 koum hir Autobiographie Jujube eraus.

Filmographie (Auswiel)Änneren

Gesamteditioun vun hire LidderÄnneren

  • 2003: L'Éternel féminin - 21 CDen (Mercury/Universal).

StudioalbumenÄnneren

  • 1964: Gréco chante Mac Orlan (Neioplo 2001 Mercury/Universal).
  • 1967: La Femme (Réédition 1998 Mercury/Universal).
  • 1991: Juliette Gréco chante Maurice Fanon (Neuauflage 2002 Mercury/Universal).
  • 1993: Vivre dans l'avenir (Réédition 2002 Universal).
  • 1998: Un jour d'été et quelques nuits (Disques Meys).
  • 2003: Aimez-vous les uns les autres ou bien disparaissez … (Polydor/Universal).
  • 2006: Le Temps d'une chanson (Polydor/Universal).
  • 2009: Je me souviens de tout
  • 2012: Ça se traverse et c'est beau
  • 2013: Gréco chante Brel

LivealbenÄnneren

  • 1965: Juliette Gréco à la Philharmonie de Berlin (LP: Philips)
  • 1966: Juliette Gréco in Deutschland (LP: Philips)
  • 1992: Juliette Gréco à l'Olympia (Doppel-CD, Neuauflage 2004 Mercury/Universal).
  • 1999: Juliette Gréco Odéon 1999 (Doppel-CD, Disques Meys).
  • 2004: Juliette Gréco Olympia 1955 - Olympia 1966 (Mercury/Universal).
  • 2004: Juliette Gréco Olympia 2004 (Doppel-CD, Polydor/Universal).

CompilatiounenÄnneren

  • 1990: Je suis comme je suis (Duebel-CD, Neioplo 2002 Mercury/Universal).
  • 1991: Déshabillez-moi (Duebel-CD, Neioplo 2003 Mercury/Universal).

VideoÄnneren

  • 2004: Juliette Gréco Olympia 2004 (Polydor/Universal).

ChansonenÄnneren

  • Si tu t'imagines
  • Parlez-moi d'amour
  • Paris Canaille
  • Accordéon
  • À la belle étoile
  • Ça va (Le Diable)
  • C'est à aimer que le temps passe
  • Chanson pour l'Auvergnat
  • Coin de rue
  • Daphénéo
  • Deshabillez-moi
  • Dieu est Nègre
  • Embrasse-moi
  • Il y avait
  • Je Hais les Dimanches
  • Je suis comme je suis
  • La Chanson de Barbara
  • La Chanson de Margaret
  • La Fiancée du Pirate
  • La Fourmi
  • La Rue
  • La Rue des Blancs Manteaux
  • Les Cloches (& La Tzigane)
  • Les Croix
  • Les Dames de la poste
  • Les Enfants qui s'aiment
  • Les Feuilles mortes
  • L'Éternel féminin
  • L'Ombre
  • Romance
  • Sir Jack l'éventreur
  • Si Tu T'Imagines
  • Sous le ciel de Paris
  • La belle vie

Däitsch Texter (Album Abendlied):

  • Die Ameise (La fourmi)
  • Mein Kind, sing! (Mon fils, chante)
  • Die Gammlerin (La rôdeuse)
  • Lösch die Lampe aus (Deshabillez-moi)
  • Der tote Baum (Sur l'arbre mort)
  • Davor hab ich Angst (J'en tremble)
  • Abendlied (Et le pays s'endort)

LiteraturÄnneren

  • Régine Deforges (Text), Irmeli Jung (Photoen): Juliette Gréco. Imprimerie Nationale, Paris 1990
  • Bertrand Dicale: Juliette Gréco. Les vies d'une chanteuse. Edition Lattès, Paris 2001, ISBN 2-7096-2102-9
  • Juliette Gréco: Je suis faite comme ça, Flammarion
  • Michel Grisolio: Juliette Gréco Edition Seghers, Paris 1975
  • Josyaune Savigneau: Juliette Gréco. Actes Sud, Arles 1998, ISBN 2-7427-2059-6

Um SpaweckÄnneren

Commons: Juliette Gréco – Biller, Videoen oder Audiodateien