Haaptmenü opmaachen

De Wolfgang Preiss, gebuer de 27. Februar 1910 zu Nürnberg a gestuerwen de 27. November 2002 zu Bühl, war en däitsche Schauspiller.

Wolfgang Preiss
PreissWolfgang.jpg
Gebuer 27. Februar 1910
Nürnberg
Gestuerwen 27. November 2002
Nationalitéit Däitschland, Westdäitschland
Aktivitéit Synchronspriecher, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Schauspiller, Televisiounsschauspiller
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Wolfgang Preiss huet a méi wéi 150 Filmer matgespillt.

Bekannt Filmer vun him si Canaris (1954) vum Alfred Weidenmann, Die 1000 Augen des Dr. Mabuse (1960) vum Fritz Lang, The Counterfeit Traitor (1962) vum George Seaton, The Train (1964) vum John Frankenheimer, Paris brûle-t-il? (1966) vum René Clément, a The Longest Day (1962) vum Ken Annakin, Andrew Marton a Bernhard Wicki.

FilmographieÄnneren

vun 1942 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1996Änneren

Um SpaweckÄnneren