Haaptmenü opmaachen

D'Anouk Aimée, gebuer als Françoise Judith Sorya Dreyfus de 27. Abrëll 1932 zu Paräis ass eng franséisch Schauspillerin.

Anouk Aimée
Anouk Aimee - 1963.jpg
Gebuertsnumm Nicole Françoise Florence Dreyfus
Gebuer 27. Abrëll 1932
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Pierre Barouh, Albert Finney
Liewenspartner(in) Marcello Mastroianni
Mamm Geneviève Soria
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Si huet Schauspill an Danz studéiert.

1946 huet si hir Carrière beim Film ugefaangen. Si huet a Filmer vu ganz grousse Regisseure matgewierkt, wéi: Federico Fellini, Vittorio de Sica, George Cukor, Robert Altman a Jacques Becker.

Eng vun hire schéinste Rollen huet si am Film Lola vum Jacques Demy gespillt.

Si hat och d'Haaptroll am Claude Lelouch sengem groussen Erfolleg Un homme et une femme.

D'Anouk Aimée ass d'Duechter vun der Schauspillerin Geneviève Soria.

D'Anouk Aimée um Filmfestival zu Cannes.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1946 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bisÄnneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Anouk Aimée – Biller, Videoen oder Audiodateien