Anouk Aimée

franséisch Schauspillerin


D'Anouk Aimée, gebuer als Françoise Judith Sorya Dreyfus de 27. Abrëll 1932 zu Paräis ass eng franséisch Schauspillerin.

Anouk Aimée
Gebuertsnumm Nicole Françoise Florence Dreyfus
Gebuer 27. Abrëll 1932
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Pierre Barouh, Albert Finney
Liewenspartner(in) Marcello Mastroianni
Mamm Geneviève Soria

Si huet Schauspill an Danz studéiert.

1946 huet si hir Karriär beim Film ugefaangen. Si huet a Filmer vu ganz grousse Regisseure matgewierkt, wéi: Federico Fellini, Vittorio de Sica, George Cukor, Robert Altman a Jacques Becker.

Eng vun hire schéinste Rollen huet si am Film Lola vum Jacques Demy gespillt.

Si hat och d'Haaptroll am Claude Lelouch sengem groussen Erfolleg Un homme et une femme.

D'Anouk Aimée ass d'Duechter vun der Schauspillerin Geneviève Soria.

D'Anouk Aimée um Filmfestival zu Cannes.

Filmographie

änneren

vun 1946 bis 1959

änneren

vun 1960 bis 1969

änneren

vun 1970 bis 1979

änneren

vun 1980 bis 1989

änneren

vun 1990 bis 1999

änneren

vun 2000 bis 2009

änneren

vun 2010 bis

änneren

Um Spaweck

änneren
Commons: Anouk Aimée – Biller, Videoen oder Audiodateien