Haaptmenü opmaachen

Philippe Leroy (Schauspiller)

franséische Schauspiller

De Philippe Leroy, gebuer als Philippe Leroy-Beaulieu, de 15. Oktober 1930 zu Paräis, ass e franséische Schauspiller.

Philippe Leroy
Philippe Leroy - Milano rovente.png
Gebuer 15. Oktober 1930
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller, Militär
Famill
Bestuet mat Silvia Tortora
Geschwëster Pierre Leroy-Beaulieu
Kanner Philippine Leroy-Beaulieu
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Duerch de Film Le trou (1960) vum Jacques Becker ass de Philippe Leroy bekannt ginn. Hien huet an iwwer 180 Kinos- an TV-Filmer matgespillt. De gréissten Deel vu senger Carrière war hien an Italien aktiv wou hie gewéinlech als Philippe Leroy opgetrueden ass. An Italien huet e mat wichtege Filmregisseure wéi Carlo Lizzani, Riccardo Freda, Liliana Cavani, Mauro Bolognini, Sergio Sollima, Dario Argento a Luigi Comencini zesumme geschafft. A senge franséische Filmer mat Regisseure wéi Jean-Luc Godard, Jean-Luc Godard, Yves Robert a Claude Lelouch ass hie gewéinlech mat sengem vollen Numm Philippe Leroy-Beaulieu ze fannen.

Hien ass de Papp vun der Schauspillerin Philippine Leroy-Beaulieu.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis ….Änneren

Um SpaweckÄnneren