Haaptmenü opmaachen

De Peter O'Toole, gebuer als Peter Seamus O'Toole den 2. August 1932 zu Connemara (Irland), a gestuerwen de 14. Dezember 2013 zu London, war en iresche Schauspiller.

Peter O'Toole
Peter O'Toole -- LOA trailer.jpg
Gebuertsnumm Peter Seamus Lorcan O’Toole
Gebuer 2. August 1932
Gestuerwen 14. Dezember 2013
Doudesursaach Mokriibs
Nationalitéit Irland, Vereenegt Kinnekräich
Educatioun Royal Academy of Dramatic Art
Aktivitéit Synchronspriecher, Filmproduzent, Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Schauspiller, Filmregisseur, Televisiounsschauspiller
Member vun Royal Shakespeare Company
Famill
Bestuet mat français Siân Phillips
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Peter O'Toole ass duerch de Film Lawrence of Arabia (1962) vum David Lean berüümt ginn. Weider bekannt Filmer vun him sinn: Becket (1964) vum Peter Glenville, Lord Jim (1965) vum Richard Brooks, The Lion in Winter (1968) vum Anthony Harvey an Troy (2004) vum Wolfgang Petersen.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2009Änneren

vun 2010 bis...Änneren

LiteraturÄnneren

  • 1992: Peter O'Toole: Loitering with Intent: the Child (London: Macmillan, ISBN 9780333537978)
  • 1996: Peter O'Toole: Loitering with intent: the apprentice (London: Macmillan, ISBN 9780333537978)
  • Sibylle Luise Binder: Peter O'Toole. Ein Porträt. Henschel (Dornier), Berlin 2002, ISBN 3-89487-435-X.

Um SpaweckÄnneren

Commons: Peter O'Toole – Biller, Videoen oder Audiodateien