Haaptmenü opmaachen

Den Gino Cervi, gebuer als Luigi Cervi den 3. Mee 1901 zu Bologna a gestuerwen den 3. Januar 1974 zu Punta Ala, war en italienesche Schauspiller.

Gino Cervi
Maigret a Pigalle (1967) Gino Cervi.jpg
Den Gino Cervi als Commissaire Maigret
Gebuer 3. Mee 1901
Bologna
Gestuerwen 3. Januar 1974
Punta Ala
Nationalitéit Italien, Kinnekräich Italien
Aktivitéit Theaterschauspiller, Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Member vun Teatro d'Arte di Roma
Famill
Bestuet mat Ninì Gordini Cervi
Kanner Tonino Cervi
Wikidata-logo-without-paddings.svg

An den 1920er Joren huet den Gino Cervi seng Theatercarrière ugefaangen a vun den 1930er Joren un war hien och beim Film als Schauspiller aktiv.

Bekannt ass hie besonnesch duerch seng Roll als Buergermeeschter Peppone an der Serie vun den Don Camillo-Filmer mam Fernandel als Don Camillo.

Hien ass de Papp vum Filmregisseur an Dréibuchauteur Tonino Cervi.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1934 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1973Änneren

Um SpaweckÄnneren