Alain Cuny

franséische Schauspiller

Den Alain Cuny, gebuer den 12. Juli 1908 zu Saint-Malo a gestuerwen de 16. Mee 1994 zu Paräis, war e franséische Schauspiller.

Alain Cuny
Alain Cuny-130822-0001FP.jpg
Gebuer 12. Juli 1908
Saint-Malo
Gestuerwen 16. Mee 1994
Paräis
Nationalitéit Frankräich
Aktivitéit Filmschauspiller, Dréibuchauteur, Filmregisseur
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Den Alain Cuny huet a ville bedeitende Filmer wéi Les visiteurs du soir (1942) vum Marcel Carné, La signora senza camelie (1952) vum Michelangelo Antonioni, Les amants (1958) vum Louis Malle, La dolce vita (1960) vum Federico Fellini an a Camille Claudel (1988) vum Bruno Nuytten matgespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1939 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1950 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1992Änneren

Um SpaweckÄnneren