Haaptmenü opmaachen

De François Périer, gebuer als François Gabriel Marie Pillu den 10. November 1919 zu Paräis an och do gestuerwen den 29. Juni 2002, war e franséische Schauspiller.

François Périer
Villa Borghese - Pi-greco.JPG
Gebuer 10. November 1919
16. Arrondissement
Gestuerwen 29. Juni 2002
Paräis
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Frankräich
Educatioun Cours Simon
Aktivitéit Schauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Jacqueline Porel, Marie Daëms
Kanner Anne-Marie Périer, Jean-Marie Périer
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Souwuel am Theater wéi och beim Film krut de François Périer seng éischt Rollen am Joer 1938. Duerno war hien an iwwer 120 TV- a Kinosfilmer als Schauspiller aktiv.

Hien huet a Filmer vu sou bedeitende Filmregisseure wéi Marcel Carné, Julien Duvivier, René Clair, René Clément, Costa-Gavras, Alain Resnais a Jean-Pierre Melville matgespillt.Och war hien nieft sou bekannte Schauspiller a Schauspillerinne wéi Michel Simon, Michèle Morgan, Bernard Blier, Marcello Mastroianni, Vittorio De Sica, Yves Montand, Alain Delon a Romy Schneider am Kino ze gesinn.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1938 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1996Änneren

Um SpaweckÄnneren