Glenn Ford

amerikanesche Schauspiller
Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Glenn Ford, gebuer als Gwyllyn Samuel Newton Ford den 1. Mee 1916 zu Sainte-Christine-d'Auvergne a Kanada a gestuerwen den 30. August 2006 zu Beverly Hills, war e kanadesch-US-amerikanesche Schauspiller.

Glenn Ford
Gebuertsnumm Gwyllyn Samuel Newton Ford
Gebuer 1. Mee 1916
Sainte-Christine-d'Auvergne
Gestuerwen 30. August 2006
Beverly Hills
Doudesursaach Hiereschlag
Nationalitéit Kanada, USA
Educatioun Santa Monica High School
Aktivitéit Filmschauspiller, Offizéier, Charakterschauspiller, Televisiounsschauspiller
Partei Republikanesch Partei
Famill
Bestuet mat Kathryn Hays, Eleanor Powell
Kanner Peter Ford

De Ford huet a ville bekannte Filmer wéi dem Film Noir Gilda (1946) vum Charles Vidor mat der Rita Hayworth, dem Drama Blackboard Jungle (1955) vum Richard Brooks, dem Krichsfilm Four Horsemen of the Apocalypse (1962) vum Vincente Minnelli mat der Ingrid Thulin am Charles Boyer, dem Western 3:10 to Yuma (1957) vum Delmer Daves an am historesche Film Paris brûle-t-il? (1966) vum René Clément matgespillt.

Filmographie änneren

Kino änneren

vun 1937 bis 1939 änneren

vun 1940 bis 1949 änneren

vun 1950 bis 1959 änneren

vun 1960 bis 1969 änneren

vun 1970 bis 1979 änneren

vun 1980 bis 1991 änneren

Um Spaweck änneren

Commons: Glenn Ford – Biller, Videoen oder Audiodateien