Den Oliver Reed, gebuer den 13. Februar 1938 zu Wimbledon a gestuerwen den 2. Mee 1999 zu Valletta op der Insel Malta, war en englesche Schauspiller.

Oliver Reed
Oliver Reed 1968.jpg
Gebuer 13. Februar 1938
Wimbledon
Gestuerwen 2. Mee 1999
Valletta
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Vereenegt Kinnekräich
Educatioun Ewell Castle School
Aktivitéit Filmschauspiller, Televisiounsschauspiller
Famill
Papp Peter Reed
Kanner Sarah Reed, Mark Reed
Wikidata-logo-without-paddings.svg

De Reed war am Ufank vu senger Filmkarriär an Horrorfilmer vun den Hammer Film Studioen ze gesinn. Hie gouf awer bekannt duerch 2 bedeitend Filmer vum Filmregisseur Kenn Russel sou: Women in Love (1969) no engem Roman vum D.H. Lawrence an The Devils nom Buch The Devils of Loudun vum Aldous Huxley a nom Theaterstéck The Devils vum John Whiting.

Hien ass wärend den Dréiaarbechte vum historeschen Abenteuerfilm Gladiator (2000) den 2. Mee 1999 zu Valetta un engem Häerzschlag gestuerwen.

Hie war de Neveu vum Filmregisseur Carol Reed.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1955 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 2000Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: Oliver Reed – Biller, Videoen oder Audiodateien