Haaptmenü opmaachen

Jean Servais

belsche Schauspiller

De Jean Servais war e belsche Schauspiller. Hien ass den 12. September 1912 zu Antwerpen gebuer an de 17. Februar 1976 zu Paräis gestuerwen.

Jean Servais
Jean Servais.jpg
Gebuer 24. September 1910
Antwerpen
Gestuerwen 17. Februar 1976
Paräis
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Belsch
Aktivitéit Schauspiller, Theaterschauspiller, Filmschauspiller
Famill
Bestuet mat Dominique Blanchar
Liewenspartner(in) Maria Casarès
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Nodeem hien Droit studéiert hat, huet hie Schauspill am Conservatoire d'art dramatique de Bruxelles geléiert. Duerno ass hien op Paräis gaangen. Säin éischte Film Criminel huet hien am Joer 1932 gedréint.

Mat der Theatertrupp vum Jean-Louis Barrault an der Madeleine Renaud huet hie vill Theater gespillt.

Beim Film war de Jean Servais gewéinlech a gréisseren Niewerollen (fr: second-rôle) ze gesinn. Hien huet an iwwer 80 Filmer matgespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1933 bis 1939Änneren

vun 1940 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1972Änneren

Um SpaweckÄnneren