Ralf Wolter

däitsche Schauspiller
Dësen Artikel aus dem Film- an Televisiounsberäich ass eréischt just eng Skizz. Wann Dir méi iwwer dëst Theema wësst, sidd Dir häerzlech invitéiert, aus dëse puer Sätz e richtegen Artikel ze schreiwen. Wann Dir beim Schreiwen Hëllef braucht, da luusst bis an d'FAQ eran.

De Ralf Wolter, gebuer de 26. November 1926 zu Berlin a gestuerwen de 14. Oktober 2022 zu München, war en däitsche Schauspiller.

Ralf Wolter
Gebuer 26. November 1926
Berlin
Gestuerwen 14. Oktober 2022
München
Nationalitéit Däitschland
Aktivitéit Filmschauspiller, Schauspiller, Sänger, Komponist

Hie war an enger 240 Kinos- an Televisiounsfilmer ze gesinn. Am Kino ass hie besonnesch bekannt duerch d'Rolle vum Sam Hawkens an Hadschi Halef Omar an de Karl-May-Filmer aus den 1960er Joren. Dernieft huet hien och a Filmer vu bedeitende Regisseure wéi Helmut Käutner, Douglas Sirk, Wolfgang Staudte, Ingmar Bergman,Andrzej Wajda an Dino Risi matgespillt.

Filmographie

änneren

vun 1951 bis 1959

änneren

vun 1960 bis 1969

änneren

vun 1970 bis 1979

änneren

vun 1980 bis 1989

änneren

vun 1990 bis 2012

änneren

Televisiounn

änneren
  • 1954: Spiel im Schloß - (TV-Film) - Regie: ritz Rémond Jr., Fritz Umgelter - Haaptacteuren: Senta Wengraf, Otto Stern
  • 1955: Die falschen Nasen - (TV-Film) - Regie: Peter Beauvais - Haaptacteuren: Werner Finck, Jürgen Goslar - (als Schonebourg)
  • 1956: Fräulein Blaubart - (TV-Film) - Regie: Hans-Waldemar Bublitz - Haaptacteuren: Ingeborg Körner, Hans Putz - (als Polizist)
  • 1956: Möwen über Sorrent - (TV-Film) - Regie: Werner Völger - Haaptacteuren: Ernst Jacobi, Karl John
  • 1957: Marguerite durch drei - (TV-Film) - Regie: Hans-Waldemar Bublitz - Haaptacteuren: Hans Putz, Erich Fiedler - (als Karl)
  • 1957: Drei Mann auf einem Pferd - (TV-Film) - Regie: Leonard Steckel, Hans Scholz - Haaptacteuren: Wolfgang Neuss, Maria Sebaldt
  • 1958: Röslein fein - Röslein mein - (TV-Film) - Regie: Kurt Wilhelm - Haaptacteuren: Gunnar Möller, Brigitte Rau - (als Macky)
  • 1958: Cölestine - (TV-Film) - Regie: Kurt Wilhelm - Haaptacteuren: Nina Sandt, Günter Pfitzmann - (als Schorsch)
  • 1960: Bezaubernde Julia - (TV-Film) - Regie: Wilm ten Haaf - Haaptacteuren: Albrecht Schoenhals, Gerhart Lippert
  • 1960: Parkstraße 13 - (TV-Serie) - (4 Episoden)
  • 1961-1963: Die merkwürdigen Erlebnisse des Hansjürgen Weidlich - (TV-Serie) - (5 Episoden)
  • 1963: Der Ton(film) macht die Musik - (TV-Film) - Regie: Günther Hassert - Haaptacteuren: Ingrid van Bergen, Hannelore Auer
  • 1963: Das Kriminalmuseum - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1963: Kater Lampe - (TV-Film) - Regie: Thomas Engel - Haaptacteuren: Stanislav Ledinek, Ethel Reschke - (als Neumerkel)
  • 1963: Die Safeknacker-Suite - (TV-Film) - Regie: Franz Marischka - Haaptacteuren: Alexa von Porembsky, Walter Gross - (als Ady)
  • 1963: Die Zwölf Geschworenen - (TV-Film) - Regie: [[]] - Haaptacteuren: Siegfried Lowitz, Siegfried Lowitz
  • 1964: Die letzte Folge - (TV-Film) - Regie: Franz M. Lang - Haaptacteuren: Ivan Desny, Ursula von Manescul - (als Bilbo)
  • 1964: Die Gäste des Felix Hechinger - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1966: Das Geld liegt auf der Straße - (TV-Film) - Regie: Klaus Überall - Haaptacteuren: Peter W. Staub, Violetta Ferrari - (als Albin Jentsch)
  • 1967: Die Mühle - (TV-Film) - Regie: Hans-Dieter Schwarze - Haaptacteuren: Rudolf Rhomberg, Udo Vioff - (als Carpenter)
  • 1967: Das kleine Teehaus - (TV-Film) - Regie: Paul Martin, Eugen York - Haaptacteuren: Rudolf Platte, Dietmar Schönherr - (als Dr. McLean)
  • 1967: Ein Fall für Titus Bunge - (TV-Serie) - (13 Episoden)
  • 1968: Einer fehlt beim Kurkonzert - (TV-Film) - Regie: Jürgen Roland - Haaptacteuren: Hans Putz, Karin Hardt - (als Dr. Knopf)
  • 1969: Ein Charleston für Lady Mac' Beth - (TV-Film) - Regie: Rolf von Sydow - Haaptacteuren: Karl Heinz Vosgerau, Anita Kupsch - (als Al' Duncan)
  • 1969: Pistolen-Jenny - (TV-Film) - Regie: Alfred Weidenmann - Haaptacteuren: Liselotte Pulver, Siegfried Rauch - (als Miller)
  • 1969: Liebe gegen Paragraphen - (TV-Film) - Regie: Imo Moszkowicz - Haaptacteuren: Hilde Krahl, Heidelinde Weis - (als Sidney Putney)
  • 1970: Das Mädchen seiner Träume - (TV-Film) - Regie: Klaus Überall - Haaptacteuren: Herbert F. Schubert, Audrey Arno
  • 1970: Treue Freunde - (TV-Film) - Regie: Károly Makk - Haaptacteuren: Jirí Vala, Claudia Wedekind - (als Avdjej)
  • 1971: Piet auf hoher See - (TV-Film) - Regie: Horst Deuter - Haaptacteuren: Henry Vahl, Claude Farell - (als Siebert)
  • 1971: Gestern gelesen - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1970: Olympia - Olympia - (TV-Film) - Regie: Kurt Wilhelm - Haaptacteuren: Beppo Brem, Joachim Fuchsberger
  • 1971: Kennzeichen Rosa Nelke - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1971: Tanz-Café - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1971: Frei nach Mark Twain - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1972: Der Seitensprung des Genossen Barkassow - (TV-Film) - Regie: Hans-Peter Kaufmann - Haaptacteuren: Hans Korte, Hans Brenner
  • 1972: George - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1973: The 500 Pound Jerk - (TV-Film) - Regie: William Kronick - Haaptacteuren: James Franciscus, Hope Lange - (als Glabov)
  • 1973: Diamantenparty - (TV-Film) - Regie: Joachim Hess - Haaptacteuren: Barbara Rütting, John Van Dreelen - (als Georg)
  • 1973: Lokaltermin - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1973: Schwarzwaldmädel - (TV-Film) - Regie: Wolfgang Liebeneiner - Haaptacteuren: Wolfgang Windgassen, Janet Perry - (als Schmusheim)
  • 1974: Ehrenhäuptling der Watubas - (TV-Film) - Regie: olf Olsen - Haaptacteuren: Hans-Joachim Kulenkampff , Raimund Harmstorf - (als Lorenz Königsfeld)
  • 1974: Die Fälle des Herrn Konstantin - (TV-Serie) - (2 Episoden)
  • 1974: Unter einem Dach - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1975: Tatort - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1975: Beschlossen und verkündet - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1975: Meine Schwester und ich - (TV-Film) - Regie: Fred Kraus - Haaptacteuren: Heidi Brühl, Peter Kraus
  • 1976: Hund im Hirn - (TV-Film) - Regie: Frank Guthke - Haaptacteuren: Christiane Hörbiger, Carl-Heinz Schroth
  • 1977: Direktion City - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1977: Nicht von gestern - Regie: Ludwig Cremer - Haaptacteuren: Elke Sommer, Heinz Baumann - (als Eddie Brock)
  • 1977-1978: Der Alte - (TV-Serie) - (3 Episoden)
  • 1978: Polizeiinspektion 1 - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1979: Noch 'ne Oper - (TV-Film) - Regie: Claus Peter Witt - Haaptacteuren: Heinz Erhardt, Rudolf Schock - (als Regisseur Ralf)
  • 1979: Vater Seidl und sein Sohn - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1979-1980: Ein verrücktes Paar - (TV-Serie) - (6 Episoden)
  • 1980: Pension Schöller - (TV-Film) - Regie: Wolfgang Spier - Haaptacteuren: Harald Juhnke, Frithjof Vierock - (als Emil)
  • 1980: Winnetou le mescalero - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1980: Das kleine Kino an der Ecke - (TV-Serie)
  • 1980: Einmal hunderttausend Taler - (TV-Film) - Regie: Wolfgang Spier - Haaptacteuren: Günter Pfitzmann, Herbert Herrmann - (als Wegisser)
  • 1981: Liebling, ich lass' mich scheiden! - (TV-Film) - Regie: Imo Moszkowicz - Haaptacteuren: Nadja Tiller, Walter Giller - (als Dr. Fenwick)
  • 1982: Drei gegen Hollywood - (TV-Film) - Regie: Sigi Rothemund - Haaptacteuren: Hans-Peter Korff, Beatrice Richter
  • 1982: Neues aus Uhlenbusch - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1982: Meine Frau erfährt kein Wort - (TV-Film) - Regie: Heribert Wenk, Hansjörg Felmy - Haaptacteuren: Hansjörg Felmy, Claudia Wedekind - (als Dr. Brubaker)
  • 1983: Engel auf Rädern - (TV-Serie)
  • 1984: Lach mal wieder - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1984: Turf - (TV-Serie)
  • 1985: Kleine Stadt, ich liebe dich - (TV-Mini-Serie)
  • 1985: Alta Gauner - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1985: Es muß nicht immer Mord sein - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1986: Der Fahnder - (TV-Serie) - (2 Episoden)
  • 1986: Ein Heim für Tiere - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1986: Die Krimistunde (1982) - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1986: Wanderungen durch die Mark Brandenburg - (TV-Film) - Regie: Eberhard Itzenplitz - Haaptacteuren: Maren Kroymann, Wolf-Dietrich Berg - (als Michael Protzen)
  • 1987: Hafendetektiv - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1987: Der Schatz im Niemandsland - (TV-Serie) - (2 Episoden)
  • 1987: Christian Rother - Bankier für Preussen - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1988: Liebling Kreuzberg - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1988: Game, Set, and Match - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1988: Büro, Büro - (TV-Serie) - (5 Episoden)
  • 1989: Kasse bitte! - (TV-Serie) - (3 Episoden)
  • 1989: Molle mit Korn - (TV-Serie) - (7 Episoden)
  • 1989: Der Fuchs - (TV-Serie)
  • 1990: Das Gelächter des Suppenhuhns - (TV-Film) - Regie: Berthold Mittermayr, Hans-Klaus Petsch - Haaptacteuren: Dieter Augustin, Gerd Lohmeyer
  • 1990: Kommissarin Goedeke - (TV-Serie) - (13 Episoden)
  • 1990: Le gorille - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1990: Ein Schloß am Wörthersee - (TV-Serie) - (7 Episoden)
  • 1990: Oh-Mathilde - (TV-Serie)
  • 1990-1993: Mit Leib und Seele - (TV-Serie) - (14 Episoden)
  • 1991: Zwei Schlitzohren in Antalya - (TV-Serie) - (6 Episoden)
  • 1991: Bilder machen Leute - (TV-Film) - Regie: Wilm ten Haaf - Haaptacteuren: Erni Singerl, Toni Berger
  • 1992: Geheimakte Lenz - (TV-Film) - Regie: Hartmut Griesmayr - Haaptacteuren: Horst Bollmann, Hans Peter Hallwachs
  • 1992: Frank und Robert - (TV-Film) - Regie: Peter Vogel - Haaptacteuren: Jörg Schüttauf, Peter Borgelt
  • 1992: Wolffs Revier - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1993: Hecht & Haie - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1993: Sylter Geschichten - (TV-Serie)
  • 1994: Großstadtrevier - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1994: Familie Heinz Becker - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1995: Faust - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1995: Mordslust - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1995: Der Mann auf der Bettkante - (TV-Film) - Regie: Christoph Eichhorn - Haaptacteuren: Götz George, Michael Gwisdek
  • 1996: Peter Strohm - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1996: Im Namen des Gesetzes - (TV-Serie) - (4 Episod)
  • 1996: Kurklinik Rosenau - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1996: Wolkenstein - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1996: Mit einem Bein im Grab - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1996: Alarmcode 112 - (TV-Serie) - (1 Episod)
  • 1997: Titus, der Satansbraten - (TV-Serie)
  • 1997: Wilde Zeiten - (TV-Serie)
  • 2000-2001: Küstenwache - (TV-Serie) - (2 Episoden)
  • 2001: Vollweib sucht Halbtagsmann - (TV-Film) - Regie: Helmut Metzger - Haaptacteuren: Christine Neubauer, Markus Knüfken - (als Jakob)
  • 2002: Herz in Flammen - (TV-Film) - Regie: Berno Kürten - Haaptacteuren: Anja Kling, Andreas Brucker - (als Leo)
  • 2003: Auch Erben will gelernt sein - (TV-Film) - Regie: Karola Meeder - Haaptacteuren: Hardy Krüger Jr., Julia Thurnau - (als Charly)

Um Spaweck

änneren