De Gustav Knuth, gebuer als Gustav Adolf Karl Friedrich Knuth de 7. Juli 1901 zu Braunschweig an Däitschland a gestuerwen den 1. Februar 1987 zu Küsnacht an der Schwäiz, war en däitsch-Schwäizer Schauspiller.

Gustav Knuth
Gebuer 7. Juli 1901
Braunschweig
Gestuerwen 1. Februar 1987
Küsnacht
Doudesursaach Häerzschlag
Nationalitéit Däitschland
Aktivitéit Politiker, Filmschauspiller, Theaterschauspiller
Famill
Bestuet mat Gustl Busch, Elisabeth Lennartz
Kanner Klaus Knuth
Wikidata-logo-without-paddings.svg

Hie war an enger 150 Kinos- an TV-Filmer ze gesinn.

Hie krut säin éischt Engagement am Joer 1918 am Theater zu Hildesheim. Hien ass vun 1919 bis 1945 an Theateren zu Harburg, Basel, Hamburg a Berlin opgetrueden.

1935 krut hien am Film Der Ammenkönig vum Hans Steinhoff seng éischt Roll am Kino an huet a Filmer vu Regisseure wéi Helmut Käutner, Kurt Hoffmann, Julien Duvivier a Robert Siodmak matgespillt.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1935 bis 1945Änneren

vun 1946 bis 1949Änneren

vun 1950 bis 1959Änneren

vun 1960 bis 1969Änneren

vun 1980 bis 1981Änneren

LiteraturÄnneren

  • Gustav Knuth: Mit einem Lächeln im Knopfloch Verlagsgesellschaft R. Glöss & Co., Hamburg 1974
  • Gustav Knuth: Darüber hab’ ich sehr gelacht Verlagsgesellschaft R. Glöss & Co., Hamburg 1978

Um SpaweckÄnneren