Haaptmenü opmaachen

David Carradine

amerikanesche Schauspiller

Den David Carradine, gebuer als John Arthur Carradine den 8. Dezember 1936 zu Hollywood a gestuerwen den 3. Juni 2009 zu Bangkok, war en US-amerikanesche Schauspiller a Filmregisseur.

David Carradine
David Carradine Polanski Unauthorized.jpg
Gebuertsnumm John Arthur Carradine
Gebuer 8. Dezember 1936
Hollywood
Gestuerwen 3. Juni 2009
Bangkok
Doudesursaach erotescht Erstécken
Nationalitéit USA
Educatioun San Francisco State University
Aktivitéit Filmschauspiller, Filmregisseur, Filmproduzent, Synchronspriecher, Charakterschauspiller, Televisiounsschauspiller, Dréibuchauteur
Partei Demokratesch Partei
Famill
Liewenspartner(in) Barbara Hershey
Papp John Carradine
Mamm Ardanelle McCool
Geschwëster Bruce Carradine, Keith Carradine, Robert Carradine
Wikidata-logo-without-paddings.svg
Den David Caaradine

Hie war de Jong vum Schauspiller John Carradine an en Hallefbrudder vum Keith Carradine. Hien huet an der Televisiounsserie Shane matgespillt, a gouf virun allem bekannt an der Roll vum Kwai Chang Caine an der Teleesserie Kung Fu.

2004 hat hien am Quentin Tarantino sengem Film Kill Bill e Comeback.

Den David Carradine huet och verschidde Léierfilmer iwwer Tai chi a Qigong produzéiert. Hie war fënefmol bestuet.

FilmographieÄnneren

KinoÄnneren

vun 1964 bis 1969Änneren

vun 1970 bis 1979Änneren

vun 1980 bis 1989Änneren

vun 1990 bis 1999Änneren

vun 2000 bis 2012Änneren

Um SpaweckÄnneren

Commons: David Carradine – Biller, Videoen oder Audiodateien